Med et læringstårn kan barnet også være med

Kan du huske i gamle dage, når du for eksempel også ville hjælpe til i køkkenet?
Så blev du nok placeret ovenpå en stol, som der var noget vakkelvorn, og det var svært at komme op på den stol. Når man endelig så kom derop, så var man jo lidt fastlåst ved den arbejdsstation, man nu stod ved. Man kunne af gode grunde ikke komme langt omkring, og ellers måtte man ned fra stolen, skubbe den videre og kravle op igen, og det kunne resultere i mange situationer, hvor det kunne gå galt, specielt hvis man var helt ung.
Så kunne man sidde oppe på køkkenbordet, men her kunne man lave en masse ulykker, og når man ser på det i bagklogskabens lys, så er det jo heller ikke så hygiejnisk at have børn med bleer oppe på bordet, hvor man laver mad.
Der er kommet en ny opfindelse til, som der kommer mange af de problemer til livs, og det hedder et læringstårn.
Det er ikke så højt som et tårn, man ser ude i verden, men det er sådan et, som barnet kan befinde sig i og være med i nogenlunde samme højde som de voksne, men hvor det så ikke er farligt.

Med et læringstårn er børnene på lige fod med de voksne

Det er nemt at flytte sådan et tårn rundt, og der findes mange forskellige udgaver, så man kan finde et, der både passer til ens barn, men også til ens hjem.
Nogle af dem har endda også hjul under sig, så det er endnu nemmere at komme omkring.
Sådan her kan barnet deltage sammen med de voksne og bidrage, hvor den voksne ellers ville sige nej, fordi det er for besværligt, men nu kan man sætte barnet til at lave nogle skånsomme opgaver, som der ikke er farlige, men hvor barnet beskyttet, uden man skal være bange for, at der kan komme til at ske de store ulykker grundet det, som barnet står på.
Man kan eventuelt have brug for flere af de her læringstårne, hvis man har flere børn under samme tag.